Aftellen naar CoD: Black Ops 4!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Call of Duty Black Ops 4 is aangekondigd! Uiteraard houden we je op de hoogte van het laatste nieuws. Houd M-Online dus goed in de gaten of schrijf je in via het inschrijfformulier!

MediaMarkt
09 maart 2018

Reveal event

Op 17 mei is het eindelijk zover: tijdens een reveal event komen we alles te weten over de Black Ops 4-gameplay. Bijzonder is dat de game geen singleplayermodus krijgt, maar solo missies waarmee je de game onder de knie kunt krijgen.

Net zoals bij het vorige deel zijn er Specialist-rollen aanwezig. Deze personages hebben speciale skills en wapens, zodat ze een unieke bijdrage leveren aan de missie.

Ook opvallend is de battle royale-modus die we kennen van games als Fortnite. In deze modus gaan spelers de strijd met elkaar aan totdat er nog één speler over is. Treyarch belooft ons dat we gebruik mogen maken van talloze wapens uit andere spelopties in Black Ops 4.

Teaser

Bam! Op 8 maart verschijnt daar, via een livestream op Twitch, opeens de teaser van Call of Duty Black Ops 4. Het is maar een teaser van een halve minuut, maar we zijn meteen hooked. Het eerste dat opvalt is dat het logo van de game doortelt als ‘IIII’ in plaats van het Romeinse ‘IV’.

De game wordt gereleased op 12 oktober voor PC, PS4 en Xbox One. In de trailer meldt uitgever Activision bovendien dat er 17 mei een speciale community reveal komt. Omcirkel die datum dus in je agenda!

Vooralsnog hebben we niet meer informatie, maar moeten we het doen met de (desalniettemin supergave) trailer. Meer weten? Vul dan hieronder het inschrijfformulier in.

Black Ops 4

Kun jij niet wachten op Call of Duty: Black Ops 4? Schrijf je dan nu in voor het laatste nieuws omtrent deze game!

De Black Ops-serie tot nu toe

De teaser van Black Ops 4 laat allerlei snippets zien van de voorgaande Black Ops delen, die een nieuwe weg insloegen van de standaard serie. Tot het nieuwe deel het levenslicht ziet, kun je je nog vermaken met die eerste drie delen. En geloof ons, daar ben je heel wat uren zoet mee. Sinds 2010 heeft de serie het ene na het andere verkooprecord verbroken. Dit zijn de games tot nu toe:

CoD: Black Ops
De Call of Duty serie neemt een nieuwe wending met de verschijning van CoD: Black Ops. De game volgt CIA-agenten Alex Mason en Jason Hudson, en vindt plaats ten tijde van de koude oorlog. Naast deze singeplayer-campagne is er een multiplayer-modus én een bijzondere zombie modus, waarin je het online met 4 spelers (of 2 met co-op) opneemt tegen zombies. Zeker de zombie-modus wordt meteen een absolute hit, en al binnen 24 uur gaat Black Ops miljoenen keren over de toonbank.

CoD: Black Ops 2
Na het succes van het eerste deel kan een sequel van CoD: Black Ops natuurlijk niet uitblijven. Deel 2 gaat eveneens over een Black Ops-team, en speelt zich zowel af in de jaren ’80 als in 2025, wanneer de VS en China een nieuwe koude oorlog hebben over grondstoffen. Als speler kun jij tijdens de campagne-modus het verhaal sturen (zelfs een alliantie tussen beide landen behoort tot de mogelijkheden). Naast een grote singleplayer-campagne en een multiplayer-modus heeft Black Ops II ook een vernieuwde zombie-modus, waarin maximaal 4 spelers het opnemen tegen gevaarlijke zombies.

CoD: Black Ops 3
In 2015 wordt het derde deel wordt gereleased. Black Ops III speelt zich af in 2065, 40 jaar na het tweede deel. Natuurlijk hebben de graphics weer een flinke opknapbeurt gekregen, maar wat het meeste opvalt zijn de grote, open levels voor co-op missies voor 4 spelers. Natuurlijk kun je nog steeds prima in je eentje gamen, maar samen spelen loont en maakt strategie belangrijker. Om een voorbeeld te noemen: als een teamgenoot een vijand heeft gedetecteerd, ziet de rest dit ook.

Treyarch

Amerikaanse developer Treyarch werd opgericht in 1996 en heeft sindsdien heel wat toppers ontwikkeld. Cod:Black Ops 1 t/m 3 natuurlijk, maar ook CoD 3, de Spider-Man serie en de spannende James Bond game 007: Quantum of Solace. Kortom: een studio die niet vies is van een beetje actie.