De 7 leukste robots

Terugblik: CES 2017

Robots zijn de toekomst. Ze kunnen kinderen helpen met leren, je huis bewaken en je smart apparatuur aansturen. Deze 7 robots op de CES stalen de show met hun mogelijkheden. Onze favoriet? Buddy!

MediaMarkt
08 januari 2017

1

Buddy

In films zijn robots meestal killers die de wereld naar de vernieling helpen. Veel mensen zijn zelfs bang dat als robots té slim worden, ze ons over zullen nemen. Eigenlijk hebben robots dus een goede PR-manager nodig. En die lijkt gevonden te zijn in Buddy.

We hebben Buddy al genoemd in aanloop naar de CES als een van de dingen waar we enorm benieuwd naar waren. Naast schattig (ja, echt) is Buddy ook enorm handig.

Zo kan hij al je smart-apparatuur aansturen en patrouilleert hij door je huis heen als beveiliger, terwijl je aan het werk bent. Ook speelt Buddy spelletjes met je en wordt je herinnerd aan afspraken. Ook kan deze vriendelijke robot ingezet worden om ouderen te helpen hun medicijnen in te nemen door ze eraan te herinneren, of zelfs een ambulance bellen bij een val.

Buddy is een start-up van het Franse Blue Frog Robotics en gooit hoge ogen tijdens de CES. Stiekem wilden we hem dan ook al meenemen, maar we moeten er écht nog op wachten.

2

Lynx

Verbind Lynx met Amazon Alexa en de mogelijkheden zijn oneindig. Wat dacht je van muziek afspelen via Spotify, winkelen op Amazon en je huis laten bewaken terwijl je weg bent?

Maar dat is nog niet alles. Lynx neemt ook emoties waar, door middel van het gezichtsherkenning en wat hij hoort. Ben je vrolijk? Dan speelt Lynx zelfs jouw favoriete afspeellijsten. Daardoor wordt de robot steeds persoonlijker en leer je hem steeds beter kennen.

3

Cerevo Tipron

Is het nou een robot? Of is het een beamer, deze Cerevo Tipron? Cerevo vind dat Tipron een robot is met een heel uitgebreide beamerfunctie. Hij kan namelijk op een afstand van 3 meter een 80 inch scherm projecteren op de muur.

Ben je uitgekeken? Dan zal Tipron een plek opzoeken waar ‘ie niet in de weg staat en zichzelf transformeren tot een compact pakketje.

4

Rooboo Pudding Beanq

Pudding Beanq is een educatieve robot die kinderen kan helpen hun huiswerk te maken. Maar hij leert ze ook allerlei nieuwe dingen. Op dit moment is het systeem alleen beschikbaar in het Engels. Beanq is ook voorzien van een camera die je kunt inschakelen en bekijken vanaf je smartphone, zodat je altijd toezicht kunt houden.

En het is echt een schatje, alleen vind ‘ie het niet leuk om in zijn ogen geprikt te worden. Net als wij eigenlijk!

 

5

DOMGY

Allergisch voor honden en katten? Dan is DOMGY jouw nieuwe vriend. Hij vermaakt je en kan ook je huis beschermen als een echte hond. Maar in plaats van op vier poten, rolt hij op wieltjes rond en ontwijkt hij alle obstakels.

Hij kan zelfs grommen, janken en reageren op commando’s. Aai je hem over zijn koppie, dan zal hij reageren als een kat die geaaid wordt, door zijn hoofd in de nek te leggen van genot.

En is DOMGY net zo blij als een hond als je thuis komt van een lange dag werken? Jazeker! DOMGY is voorzien van gezichtsherkenning en weet precies wie er thuis komt en zal diegene begroeten met zijn of haar naam.

En…DOMGY zal nooit verharen, je post opeten of snacks van tafel stelen! Super!

6

Abilix Oculus 5

Even voorstellen: Abilix Oculus. Volgens de makers komt Oculus ‘van de Oculus basis van ParterX op Mars in 3016.’

Juist.

Ook deze robot is ontwikkeld om kinderen te helpen met hun huiswerk. Verder herkent Oculus stemmen, gezichten en de namen van ieder gezinslid. Oculus kan zelfs stofzuigen en is voorzien van 27 sensoren om botsingen te voorkomen. Wel zal hij vanwege zijn formaat niet onder stoelen, banken en tafels kunnen komen en moet je alsnog zelf aan de slag met de stofzuiger.

Wil je meer functies toevoegen? Dat kan door te kiezen voor een van de vijf apps uit de speciale appstore.

 

7

iPal Social Robot

Deze sociale robot gaat schuil onder de naam iPal. Hij vertelt verhalen en speelt graag met de kinderen. Hij zingt en danst en is daarmee eigenlijk best veelzijdig.

Ook geeft hij antwoord op vragen die kinderen stellen over hun huiswerk. En ben je weg van huis, dan kun je van afstand inloggen om een oogje in het zeil te houden.

Verder heeft iPal een scherm dat werkt als een soort tablet en waarop je apps kunt installeren. Daarmee breidt je de mogelijkheden van deze robot steeds verder uit.


Op M online doen we voor jou 4 dagen lang verslag van de CES!

 

Bekijk onze dagverslagen van dag 1 en dag 2

LG is sterk vertegenwoordigd dit jaar, bekijk de hoogtepunten 

Bekijk onze fotospecial van drones op de CES

VR is dit jaar niet te missen, lees meer over de nieuwste ontwikkelingen

Een overzicht van al onze artikelen rondom de CES vind je hier