Start met DJ'en

Ben jij de nieuwe Martin Garrix?

Martin Garrix, Armin van Buuren, Afrojack. DJ’s zijn een dankbaar Nederlands exportproduct. Heb je zelf ook het talent in huis om dj te worden? Met de juiste dj-gear kom je een heel eind, kijk zelf maar!

MediaMarkt
27 oktober 2016

1

Draaitafel

Met een starter pack heb je in één keer alles in huis om van start te gaan.

Bij de keuze voor een draaitafel heb je volop mogelijkheden. Je kunt hierbij losse elementen aanschaffen of in één keer een ‘starter pack’ overwegen. Goed voorbeeld van dat laatste is de Pioneer DJ Starter Pack. Zo’n set bestaat uit een MIDI-controller, twee desktop speakers en een hoofdtelefoon. Alles wat je nodig hebt! Heb je liever meer controle over de samenstelling van je tools, kies dan voor losse componenten. Ben je een beginnende dj? Overweeg dan een instapmodel. Goed voorbeeld hiervan is de Pioneer DDJ-RB.

2

Monitor-speakers

hercules-monitor
Niet vergeten: een set accurate luidsprekers, ofwel monitoren.

Als je thuis je set voorbereidt voor die belangrijke avond, of gewoon lekker aan het draaien bent, zorg je voor een goede set monitoren, ofwel referentieluidsprekers. Je hoort meteen of je mix lekker klinkt!

Pioneer brengt met de S-DJ50X-W een luidspreker uit die zorgt voor een accurate geluidsproductie. Tijdens elke mix-sessie ben je verzekerd van een goudeerlijke audioweergave waarbij geen enkel detail achterwege wordt gelaten.

Ook fijn is de Hercules XPS 2.0 80 dj monitor. Deze luidsprekers zijn een zeer waardevolle toevoeging aan je thuisstudio dankzij een ruimtelijke stereoweergave. Daarnaast kun je heel eenvoudig aan de voorzijde van de rechterluidspreker het volume, bass en treble aanpassen.

De bestverdienende dj's in 2016

 

1. Calvin Harris: $63 million

2. Tiësto: $38 million

3. David Guetta: $28 million

4. Zedd: $24.5 million

5. Steve Aoki: $23.5 million

6. Diplo: $23 miljoen dollar

7. Skrillex: $20 miljoen dollar

8. Kaskade: $19 miljoen dollar

9. Martin Garrix: $16 miljoen dollar

10. Dimitri Vegas & Like Mike: $15.5 miljoen dollar

 

De bestverdienende dj's in 2016

 

1. Calvin Harris: $63 million

2. Tiësto: $38 million

3. David Guetta: $28 million

4. Zedd: $24.5 million

5. Steve Aoki: $23.5 million

6. Diplo: $23 miljoen dollar

7. Skrillex: $20 miljoen dollar

8. Kaskade: $19 miljoen dollar

9. Martin Garrix: $16 miljoen dollar

10. Dimitri Vegas & Like Mike: $15.5 miljoen dollar

 

3

Hoofdtelefoon

pioneer-hdj-700
Bespaar niet op een goede hoofdtelefoon

Het kiezen van de juiste hoofdtelefoon is erg persoonlijk. En het is een belangrijk onderdeel van je set. Let erop dat je een model kiest dat comfortabel zit, bijvoorbeeld een uitvoering met draaibare oorschelpen. Voordeel hiervan is dat je de hoofdtelefoon ‘enkelvoudig’ kunt gebruiken als je achter de draaitafel staat. Een gesloten ontwerp zorgt ervoor dat je bent verzekerd van een goede geluidsisolatie.

De HDJ-700 van Pioneer is een complete hoofdtelefoon die met het oog op de dj is ontwikkeld. Geef je liever iets minder uit, dan kun je ook kiezen voor de Hercules DJ M 40.1. Dit is een over-ear model, dat ook zorgt voor een goede afscherming van de buitenwereld.

 

Een hoofdtelefoon met draaibare oorschelpen verbetert je dj-set

 

4

Laptop

Voor de opslag van de muziektracks en de juiste software, maak je gebruik van een laptop. Als je dj wilt worden ga je liever voor een laptop met meer geheugen en snelheid dan voor een compact model. Een laptop die je eenvoudig meeneemt en waarop je alle muziek probleemloos opslaat. Kies bijvoorbeeld voor de nieuwe Apple MacBook Pro met Touch Bar 256 GB, dan zit je echt nooit meer zonder geheugen. Maak je liever gebruik van Windows? Ga dan voor de Hp Envy 15 256 GB.


Aan de slag!

Je ziet het: met de juiste gear staat niets je in de weg om zelf van start te gaan met je carrière als DJ. Geef je ons binnenkort je festivalagenda door?

Martin Garrix - Presskit


Bekijk producten op deze pagina (8)