Een espresso maken is nog niet zo makkelijk. Zie hier, de Boretti B400, een stoer apparaat met een prachtig design. Een apparaat waarmee je cappuccino’s en een latte macchiato maakt in een handomdraai. Natuurlijk met je eigen favoriete koffiebonen. Maal je favoriete koffie in een aparte bonenmaler en vul het piston met de maatschep. Met de zogenoemde tamper druk je de koffie stevig aan, zodat de maximale smaak uit de koffie wordt gehaald.
Espresso of cappuccino?
Kies of je een espresso, een cappuccino of een latte wilt maken. Klein kopje of grote kop? Geen probleem! Met een druk op de knop is binnen twee minuten je échte espresso klaar! Soms heb je behoefte aan een sterke kop koffie. Espresso dus. Omdat de kopgrootte instelbaar is, kun je er ook voor kiezen om er meteen een dubbele van te maken.
De ingebouwde melkopschuimer heeft een reservoir van 500ml, zodat je niet na ieder kopje de melk weer moet aanvullen. Maar ook de hoeveelheid melkschuim is aan te passen, zodat de koffie helemaal op jouw persoonlijke smaak gebrouwen wordt. Is er nog melk over? Het afneembare melkreservoir zet je na gebruik weg in de koelkast.

Het design van de Boretti B400 is typisch Italiaans: stoer en robuust. Daarmee wordt dit apparaat het middelpunt van je keuken. Deze blikvanger wordt geleverd met verwijderbare, metalen filter en een maatschep met aanduwer (de tamper).
Specificaties
- Vermogen: 1230- 1470 watt
- Afneembare melkopschuimer
- Melkreservoir: 500ml
- Waterreservoir: 1200ml
- Verwijderbaar metalen filter
- Kopgrootte instelbaar
Met de Boretti B400 maak je jouw favoriete koffie in een handomdraai. Latte macchiato en cappucino: hoe maak je ze precies met deze Italiaanse alleskunner?
Cappuccino? Latte macchiato?
De cappuccino
Een cappuccino wordt bereid uit drie onderdelen. 1/3e van de cappuccino bestaat uit espresso, 1/3e deel is warme melk en 1/3e deel is melkschuim. Bij een cappuccino wordt eerst de melk op de vers gezette espresso gegoten. Daarna volgt het melkschuim.
Omdat de melk mengt met de espresso wordt de koffiesmaak zachter. Het melkschuim wordt vaak nog bestrooid met cacaopoeder. Je weet dat het melkschuim op een cappuccino goed stevig is, als de lepel horizontaal blijft liggen.
De latte macchiato
Ook een latte macchiato wordt gemaakt met espresso en warme melk. Alleen de hoeveelheid melk is, vergeleken met een cappuccino, groter. Voor een latte macchiato heb je een lang glas nodig. Schuim melk op en schenk de warme melk uit tot ongeveer de helft van het glas. Daarbovenop schep je het melkschuim, ongeveer 1.5 centimeter onder de rand. Tenslotte giet je daarover in een langzaam tempo de espresso.
Daardoor zie je een mooie scheiding ontstaan van de warme melk onderin en de espresso die erop blijft drijven. De laatste laag is een dunne laag melkschuim, die minder stevig is dan bij een cappuccino.
Boretti B400
- Vermogen: 1230- 1470 watt
- Afneembare melkopschuimer
- Melkreservoir: 500ml
- Waterreservoir: 1200ml
- Verwijderbaar metalen filter
- Kopgrootte instelbaar
219,-
bekijk in de shop
Post Views:
971