My precious!

Zó blijft je kleding langer mooi

De auto wordt regelmatig gewassen en zelfs je vinylcollectie krijgt regelmatig een oppoetsbeurt. Maar vergeet je kleding niet, want ook je mooiste kledingstukken hebben liefde en een optimale verzorging nodig. En met alleen een wasbeurtje komt je er niet. Met deze vijf tips geniet je langer van je favoriete kleding.

MediaMarkt
26 oktober 2017

1

Daar zit een luchtje aan

Laten we het probleem aanpakken bij de bron: we wassen te veel. Dit is niet alleen slecht voor het milieu, je kleding slijt ook nog eens stukken sneller. Is je trui na een dag dragen niet echt vies, maar zit er wel een luchtje aan? Fris je sweater op met een kledingstomer.

De Philips GC440/47 StyleTouch is een echte aanrader én multifunctioneel. De compacte kledingstomer verwijdert niet alleen geurtjes door 99.9% van de bacteriën te doden, maar zorgt er ook voor dat lichte kreukels als sneeuw voor de zon verdwijnen. Win-win!

PHILIPS GC440/47 StyleTouch Bekijk in de shop
2

Kleine wasjes, grote wasjes

Wanneer je kleding wél toe is aan een wasbeurt, volg dan ook echt de aanwijzingen op van het waslabel. Dat je tijdens je studententijd alles op 40 graden bij elkaar gooide, is je vergeven. Maar wie investeert in kleding, moet ook met beleid wassen.

Doe niet alleen jezelf, maar ook je kleding een plezier door de was zo koud mogelijk te draaien. Kledingstukken van katoen en wol gaan hierdoor minder snel pluizen (je moeder noemde het vroeger ‘pillen’) en kleuren blijven ook langer mooi.

Maak daarnaast dankbaar gebruik van de programma’s op je wasmachine. Wist je bijvoorbeeld dat sommige wasmachines een speciaal ‘jeans en donkere was’-programma hebben. Tijdens dit programma wordt er meer water gebruikt om te voorkomen dat er zichtbare wasmiddelresten achterblijven.

3

Drogen maar!

*Piep, piep* De wasmachine is klaar en omdat je vandaag nog je favoriete blouse wilt dragen, kijkt de droger je ineens wel heel verleidelijk aan. Vroeger haalde je het niet in je hoofd, maar tegenwoordig hebben de meeste drogers wel een speciale trommel. Deze speciale trommels beschermen je delicate kledingstukken, alsof het je eerstgeborene is.

De Miele TKG850 wasdroger heeft zelfs een functie waarmee de ergste kreuken worden gladgestoomd: SteamFinish. Meer weten? Check hier het artikel! 

 

MIELE TKG 850 WP Bekijk in de shop
4

Als sneeuw voor de zon

Een kledingstuk met kreukels is als een vlag op een modderschuit. En met al die moderne stoomgeneratoren kun je niet langer volhouden dat strijken lastig is en veel tijd in beslag neemt. Met een stoomgenerator kan namelijk iédereen snel en goed strijken. Ja, zelfs jij!

Doordat de stoom kreukels eruit perst, heb je slechts één strijkbeweging nodig om kleding glad te strijken en is de klus zo geklaard. Het fijne aan de Philips SpeedCare GC6627/30 is de speciale groef voor knopen. Hiermee strijk je ook de stof rondom de knopen moeiteloos glad. Het 1,2l-waterreservoir is groot genoeg om één uur lang te strijken. En met deze Netflix-series heb je ondertussen ook nog wat vermaak. Stomen maar!

PHILIPS SpeedCare GC6627/30 Bekijk in de shop
5

MediaMarkt weet raad

Hoe goed je ook voor je kleding zorgt, een ongeluk zit in een klein hoekje. Heb je gemorst, zorg dan dat je meteen actie onderneemt. Smeer vetvlekken bijvoorbeeld in met afwasmiddel en laat het even intrekken. Hierna kun je het kledingstuk gewoon met de rest mee wassen. Zit de vlek er al een tijdje in? Gebruik dan wasbenzine.