Kies dé perfecte wasdroger

Droge kleren zonder gedoe

Een geschikte wasdroger uitzoeken is natuurlijk niet de leukste klus. Maar belangrijk is het wel. Weinig tijd en zin? We hebben een aantal wasdroogsituaties voor je op een rijtje gezet, die de keuze makkelijker maakt.

MediaMarkt
26 mei 2018

1

De casual gebruiker

“Ik wil mijn droger niet al te veel gebruiken. Maar ik ben wel een beetje klaar met tussen natte bedlakens en handdoeken te zitten.”

 

Help mij!

Wat jij nodig hebt is een afvoerdroger! Deze droogt via warme lucht je natte was. Afvoerdrogers zijn relatief goedkoop, maar denk wel goed na over de plaatsing. De warme lucht moet namelijk naar buiten via een afvoerslang. Nergens een raampje te bekennen? Dan ontkom je niet aan een muur- of dakrooster. Houd tot slot rekening met hogere energiekosten.

INDESIT IDV 75 229,- Bekijk in de shop
2

De duitendief

“Ik ben op zoek naar een betaalbare droger, en vindt iets hogere energiekosten niet zo’n probleem.”

 

Help mij!

De condensdroger is voor jou een geschenk uit de hemel. Deze droger transformeert warme lucht in condenswater. Gunstig, want hierdoor zet je het apparaat overal neer. Even periodiek het reservoir legen en klaar is Kees! Te veel moeite? Sommige modellen sluit je direct op de waterafvoer aan, zodat het vocht vanzelf wegloopt. Net als afvoerdrogers zijn condensdrogers zeer betaalbaar, al vallen de energiekosten wel redelijk hoog uit.

INDESIT IDCL 75 B H (EU) 299,- Bekijk in de shop
3

De milieuridder

“Ik ben een natuurmens en vind een wasdroger eigenlijk een beetje slecht voor het milieu…”

 

Help mij!

Behold: de warmtepompdroger! Deze droger werkt hoofdzakelijk hetzelfde als een condensdroger. Het verschil zit hem in het verwarmingselement. Die heeft een warmtepomp namelijk niet! Wat dan wel? Nou, een zeer energiezuinige warmtepomp. Niet voor niets hebben de meeste warmtepompdrogers dan ook A+++ of A++ als energielabel.

Ook mooi meegenomen: de prijs van een warmtepompdroger is weliswaar hoger, maar als tegenprestatie betaal je jaarlijks slechts enkele tientjes aan energiekosten. Net als bij een condensdroger belandt het vrijgekomen vocht in een reservoir. Of kies voor een model met een waterafvoer.

BEKO DH7533RXW 489,- Bekijk in de shop
4

De familieman/vrouw

“Leuk, kinderen, maar de was stapelt zich op met slabbertjes/kleuterbroeken/pubershirts.”

 

Help mij!

Zeker met jonge kinderen zijn bomvolle wasmanden gegarandeerd! Vanwege alle sportactiviteiten, middagen in de speeltuin en ‘natte ongelukjes’ draaien de wasmachine en wasdroger overuren. Dé reden om te kiezen voor een exemplaar met een hoog vulgewicht. In een wasdroger met een capaciteit van zeven of acht kilo kun je namelijk lekker veel kleding kwijt.

Krijg je het alsnog nauwelijks weggewerkt? Kies dan voor een model met een vulgewicht van negen of zelfs tien kilo.

WHIRLPOOL HSCX 10432 699,- Bekijk in de shop
5

De student

“Ik woon op een soort postzegel, dus ik denk niet dat ik ruimte heb voor een wasdroger….”

 

Help mij!

Onzine; ook jij mag een wasdroger. Omdat je weinig (bergings) ruimte hebt, adviseren wij een wasdroger en wasmachine in één. Oftewel een was-droogcombinatie.

Hiermee bespaar je niet alleen ruimte, maar doe je alle was met slechts 1 apparaat. Kleding tussen apparaten switchen is dus verleden tijd, want na iedere wasbeurt doet de ingebouwde condensdroger direct zijn werk. Het overtollige vocht loopt bovendien rechtstreeks weg via de waterafvoer van de wasmachine.

Is er dan geen enkel nadeel? Helaas wel. De capaciteit van de ingebouwde condensdroger is in de meeste gevallen lager dan die van een ‘standalone’ exemplaar. Daardoor zijn ze minder geschikt voor een groot gezin.

DAEWOO DWC ED14250 WASDROOG COMBI A 9-6 KG 679,- Bekijk in de shop
6

De rustzoeker

“Ik hou van rust en wil geen dreunende wasdroger horen!”

 

Help mij!

Check het label, want naast het energieverbruik wordt hier ook het geluidsniveau vermeld. Erg belangrijk om op te letten, zeker wanneer je droger vooral ’s nachts wordt gebruikt. Ga dus voor één van de ‘stille’ modellen. Deze zijn verkrijgbaar als afvoer-, condens- en warmtepompdrogers en het geluidsniveau van deze apparaten schommelt rondom de 60 decibel.  Zo weet je zeker dat je ’s nachts ongestoord kunt slapen.

BOSCH WTYH8770NL 859,- Bekijk in de shop