Verras je moeder!

Attent zijn kost (bijna) niks!

Heb je weinig zakgeld of klinkt je spaarvarken eerder hol dan vol? Dan hebben wij een aantal suggesties voor Moederdag voor je! Want ook met kleine gebaren kun je je moeder een groot plezier doen.

MediaMarkt
07 mei 2018

1

Het ontbijt (op bed) waar ze altijd al van gedroomd heeft

Een ontbijtje op bed. Het moederdagcliché sinds jaar en dag. Maar dit jaar ga jij het anders aanpakken. Natuurlijk is je moeder ook blij met een iets aangebrande croissant en een jus d’ orange met meer pulp dan sap. Maar dit keer verras je haar met een á la carte ontbijt op bed.

Geef haar op vrijdag een heuse menukaart waarop ze aan kan geven wat ze graag wil hebben bij het ontbijt. Laat haar de menukaart op vrijdag om 18:00 bij je inleveren. Dan heb je nog genoeg tijd om alle inkopen te doen!

Voor jouw gemak hebben we al een menukaartje voor je samengesteld waarop jouw moeder haar wensen aan kan geven.

Wil je het formulier uitprinten? Klik dan hier voor het bestand!

2

Geef je moeder een heuse spa-ervaring aan huis!

Met slechts enkele kleine voorbereidingen creëer je een wellness aan huis voor je moeder. Waarom zou je nog de deur uitgaan? Zo regel je dat!

  • Zorg voor een schone badkamer. Tips nodig?
  • Koop fijne spulletjes voor onder de douche en/of in bad.
  • Geef haar een lekker gezichtsmaskertje cadeau
  • Sfeerverlichting doet wonderen! Of steek (voorzichtig!) een paar waxinelichtjes aan!
  • Zorg voor schone en zachte handdoeken
  • Zet een lekker zen muziekje voor haar op
  • En het allerbelangrijkste ingrediënt: laat haar even lekker met rust!

3

Geef persoonlijke coupons cadeau die een jaar geldig blijven

Je kunt bijvoorbeeld denken aan tegoedbonnen voor: een avond koken, de woonkamer stofzuigen, naar bed gaan zonder mokken of gewoon een hele dikke knuffel. Wat dacht je van deze? Iets dragen wat zij jou leuk vindt staan en wat jij eigenlijk niet zo hip vindt?

Met een beetje fantasie heb je binnen no-time een boekje vol! Wedden dat je hiermee je moeder blij maakt!

4

Maak een playlist speciaal voor haar

Ook je moeder gaat met haar tijd mee. Natuurlijk kan je haar blij maken met een fijne cd, maar het is veel leuker om playlist samen te stellen op haar favoriete streamingdienst. Zo kan ze altijd en overal luisteren naar haar favoriete muziek.

Stel een playlist voor haar samen op haar favoriete streamingdienst. Zo kan ze altijd en overal luisteren naar haar favoriete muziek Heb je haar een keer je oude oordopjes gegeven en zijn ze inmiddels wel aan vervanging toe? Misschien kun je haar dan deze oordopjes geven. Want ze moet onderweg natuurlijk wel optimaal van jouw zorgvuldig samengestelde playlist genieten!

5

Boekje met herinneringen

Je kent vast nog wel de vriendenboekjes van vroeger, waar je al je klasgenoten in liet schrijven. Zoiets kun je natuurlijk ook met je moeder maken. Koop een blanco boekje en bedenk zelf de vragen die je samen met je moeder in kunt vullen.

Misschien kan je er zelfs een leuke traditie van maken om ieder jaar met je moeder op Moederdag de vragen opnieuw te beantwoorden. Dan kan je goed zien hoe jullie band door de jaren heen sterker wordt en veranderd.

6

Lezen? Luisteren naar boeken!

Is jouw moeder dol op lezen, maar gunt ze zichzelf de tijd niet? Of is ze ’s avonds te moe om zich op een boek te kunnen concentreren? Luisterboeken zijn de ideale oplossing. Geef haar bijvoorbeeld een proefabonnement op Storytel. Hier kan ze de eerste 14 dagen gratis luisteren.

Bevalt het? Dan kun je haar ook een cadeaubon geven voor een maand lang luisterplezier.

7

Lijst met de 10 dingen die je het leukst vindt aan je moeder

Zet het zwart op wit, de Top 10 dingen die jij het leukst vindt aan je moeder. Hoe ze ’s morgens je haar doet, of dat jullie tijdens het shoppen samen een ijsje eten. Je kunt het zelfs voor haar inlijsten.

8

Vraag haar of jij haar iets kan leren

Zit jouw moeder altijd met verbazing te kijken hoe je zo snel jouw selfies deelt via SnapChat, Instagram en Facebook? Geef haar les! Zo kunnen jullie voortaan elkaar op de hoogte houden van jullie belevenissen!

9

Vraag haar of zij jou iets kan leren!

‘Mahhaaam! Dat kan ik heus wel zelf! Tsja, moeders willen je altijd overal bij helpen, zelfs als je wat groter bent. Als je ouder wordt zit je daar lang niet altijd op te wachten. Maar als je heel eerlijk bent, kan ze je genoeg leren.

Hoe je bijvoorbeeld haar heerlijke ovenschotel zélf klaar kan maken. Dit is je kans!

10

Maak een collage die ze kan instellen als achtergrond op haar telefoon

Pfff, zul je net zien. Heeft ze nog steeds die suffe foto van jou op de achtergrond staan, waar je volgens jouzelf vreemd op kijkt. Maar zij vind hem geweldig. Vandaag ga jij haar smartphone customizen. Maak een mooie collage van foto’s van jullie samen en jouzelf en stel ze in op haar achtergrond!

Misschien is een fijn hoesje voor haar smartphone ook een idee?!

11

Geef haar een pot vol complimenten

Je hebt er alleen maar een oude (jam)pot, gekleurde vierkanten blaadjes, een pen en een lijst met complimenten voor nodig. En die complimenten hoef je niet eens allemaal zelf te bedenken!

12

Bel haar op!

Kun je je moeder aanstaande zondag niet zien? Pak dan gewoon de telefoon op en bel haar! Kleine moeite, want je telefoon zit sowieso al de hele dag aan je handpalm vastgelijmd. Voor jou dus een kleine moeite, maar voor haar een groot plezier!