Koken op de camping

Maak het jezelf makkelijk met deze tools

Er gaat niets boven kokerellen voor een tent. Geen moeilijk gedoe, maar eenvoudig en lekker in de buitenlucht. Tuurlijk, het is een beetje behelpen, maar dat heeft juist zijn charmes en met deze tools maak je er een feestmaaltijd van!

1

De barbecue

Zeg je kamperen, dan zeg je barbecueën. Een barbecue is immers een cruciaal onderdeel van het ‘outdoor bestaan’. Op de camping kies je voor de gasbarbecue, omdat ze handig in gebruik zijn én geen elektriciteit nodig hebben.

Bereid je je vlees op de Campingaz Expert 100 L Plus, dan vliegen de hamburgers naar binnen. Niet alleen omdat alles perfect gegaard wordt, maar ook omdat de barbecue als een tierelier werkt. Hij heeft een maximaal vermogen van 78,1 kW en 2 stalen branders die de hitte over het grote grilloppervlak van 44,5 bij 34,5 cm verspreiden. En of je nou kiest voor vlees, vis of groenten: alles kan erop en alles smaakt naar meer.

CAMPINGAZ Xpert 100 L Plus 139,99 Bekijk in de shop
2

Keep it cool

Hoe houd je eten en drinken koel in hartje zomer? Het antwoord is al decennialang hetzelfde: met een koelbox. Toch staan de ontwikkelingen ook op koelboxgebied niet stil, want met een goede koelbox zoals de Tristar KB-7540 houd je je levensmiddelen moeiteloos koel.

Deze koelbox heeft een ruime inhoud van 40 liter en kan tot 18 graden onder de omgevingstemperatuur koelen. Met kinderbeveiliging, zodat de kids met hun tengels van de soesjes afblijven.

TRISTAR KB-7540 Bekijk in de shop
3

Just like home

 

Barbecueën is lekker, maar soms wil je gewoon koken zoals je dat thuis ook doet. Een kookplaat komt hier uiteraard het dichtste bij in de buurt. Je kunt kiezen voor een gaskookplaatje of een elektrische kookplaat.

Wij tippen de OK. ODP 2430. Deze kleine, simpele elektrische kookplaat doet alles wat ‘ie moet doen en met een gewicht van slechts 2,3 kg neem je hem moeiteloos mee naar je kampeerplek. Dankzij het vermogen van 2400W is ieder gerecht razendsnel klaar.

OK. ODP 2430 Dubbele Kookplaat 29,98 Bekijk in de shop
4

Lekker wokken

Kan dat op de camping? Zeker, en het zal je verbazen maar het kan gewoon met de barbecue! Zet de Campingaz Culinary Modular Wok op het rooster, gooi de ingrediënten in de pan en binnen een paar minuten en heb je een heerlijke maaltijd op tafel staan. De wokpan heeft een anti-aanbaklaag, komt met opscheplepels en is groot genoeg om gerechten voor de halve camping klaar te maken.

CAMPINGAZ Culinary Modular Wok Bekijk in de shop
5

En pizza’s dan?

Absoluut, anders hadden we dit kopje niet geschreven! De Campingaz Culinary Modular serie heeft namelijk ook een heuse pizzasteen. Deze leg je op de barbecue, waarna hij vervolgens loeiheet wordt. Het resultaat? Het pizzadeeg verandert in een heerlijk, knapperige bodem. Net alsof je een pizza uit een echte Italiaanse steenoven haalt. Ideaal!

CAMPINGAZ Culinary Modular Pizzasteen Bekijk in de shop
6

Is het al gaar?

Het is vaak lastig in te schatten of het vlees op de barbecue gaar is. Bovendien heeft niemand zin in rauwe kip en gortdroge hamburgers zorgen ook voor tranen. Gelukkig is er een slim hulpmiddel om precies in de gaten te houden hoe gaar het vlees is: de barbecuethermometer.

De HerQs EasyBBQ Pro is hier een voorbeeld van. Deze thermometer steek je in het vlees, waarna hij je via je smartphone (of gewoon een alarm) laat weten of het vlees gaar is. Op je smartphone krijg je bovendien inzicht in de huidige temperatuur.

HERQS EasyBBQ Pro Bekijk in de shop