De top 5 van het MWC 2017

Onze favorieten

Het Mobile World Congress zit er weer op. Tijd om de balans op te maken! Dit zijn onze vijf favoriete telefoons van het MWC 2017.

MediaMarkt
28 februari 2017

1

Nokia 3310

Een niet-‘smartphone’ die er met de eer vandoor gaat? Jazeker, want de vernieuwde Nokia 3310 is wat ons betreft één van de leukste releases van het MWC dit jaar. De vernieuwde versie van de Nokia 3310 zorgt ervoor dat cult-liefhebbers hun hart kunnen ophalen.

De telefoon heeft nog steeds dezelfde looks en uitstraling als het model van 17 jaar geleden. Het toestel heeft in de tussentijd wel wat aan gewicht verloren en heeft wat kleur opgedaan. Met het nieuwe kleurenschermpje kun je Snake eindelijk in kleur beleven!

Wil je alles weten over de vernieuwde Nokia 3310? Check dan hier het artikel!

2

Huawei P10 Plus

Huawei kondigde op de Mobile World Congress twee nieuwe toppers aan: de P10 en de P10 Plus. Onze favoriet van de twee? De P10 Plus! Voor een paar tientjes meer heb je een scherm met een hogere resolutie in een schitterend scherm van 5,5 inch groot.

Beide toestellen zijn voorzien van de fantastische Leica Dual Camera, waarmee je prachtige foto’s schiet in zwart-wit en kleur. Ook in situaties met weinig licht, want de P10 is voorzien van optische beeldstabilisatie. Zal dit ervoor gaan zorgen dat de Huawei P10 Plus dé camera smartphone van 2017 gaat worden?

Meer weten over dit toestel? Het complete artikel over de P10 en P10 Plus lees je hier.

Wil je de P10 pre-orderen? Dat kan hier!

3

LG G6

In de aanloop naar de Mobile World Conference waren er al zoveel details over de LG G6 uitgelekt, dat het toestel eigenlijk geen introductie meer nodig heeft. Mocht je hem toch gemist hebben: de G6 is het vlaggenschip van LG voor 2017.

Vorig jaar had de LG G5 nog een modulaire behuizing, waarmee je na aankoop aanpassingen kon doen aan het toestel. Zo kon je er een betere camera opzetten of een versterker voor je hoofdtelefoon aan koppelen. Dat principe heeft LG met de G6 compleet overboord gegooid en dat heeft alleen maar voordelen. Het toestel oogt luxer, voelt degelijker aan en is bovendien waterdicht.

Het toestel heeft een achterkant van glas, waar de camera in verzonken ligt en doordat alle hoeken afgerond zijn, ligt de G6 comfortabel in je hand.

De LG G6 heeft een 5,7 inch scherm. Voor veel mensen de reden om het toestel af te schrijven. Wie goed kijkt, ziet dat de beeldverhouding van de G6 anders is dan normaal. Het toestel heeft een beeldverhouding van 18:9, waardoor ‘ie eigenlijk net zo groot is als de G5, dat een 5,3 inch scherm had.

De specificaties zorgen ervoor dat de LG G6 één van de krachtigste Android-smartphones ooit is. Het toestel heeft een Snapdragon 821-processor, 4GB aan RAMgeheugen en niet één, maar twee 13-megapixelcamera’s waarmee je mooie breedbeeldfoto’s maakt.

4

Moto Z

De Moto Z is naast de Moto X één van de high-end smartphones van Motorola voor dit jaar. Terwijl LG na de G5 is gestopt met modulaire smartphones, zet Motorola met de Moto Z juist vol hierop in. Onze eerste indruk: ze hebben met dit toestel goed voor elkaar.

Het toestel heeft een aluminium body en is voorzien van een 5,5 inch scherm dat beschermd wordt door een laagje Gorilla Glass. Pixels zijn nauwelijks zichtbaar door een resolutie van 2560×1440 pixels. Alles is haarscherp.  Verder heeft de Z 4GB RAM en het geheugen van 32GB is uit te breiden door middel van een geheugenkaart. De Z heeft geen 3,5 inch-aansluiting meer voor je hoofdtelefoon, dus toch één klein minpuntje.

De echte magie vindt plaats aan de achterkant, waar 16 magnetische aansluitpunten zijn geplaatst. Op deze contactpunten kun je speciale modules plaatsen, zoals een JBL-speakermodule. Daarmee bouw je overal een feestje. Je kunt er ook voor kiezen om een externe accu te plaatsen, maar de meest indrukwekkende module is toch wel de beamer. En zoals je hierboven ziet, is het beeld best wel indrukwekkend!

De Moto Z zal rond juni beschikbaar worden.

5

Sony Xperia XZ Premium

Foto’s die gemaakt worden, nog voordat je op de knop drukt. Filmen ultra slow slow-motion video’s met 960 frames per seconde. Maar liefst 34x langzamer dan de werkelijkheid en dat allemaal dankzij de Motion Eye techniek. Met de Xperia XZ Premium mis je geen enkel moment meer.

De video’s die je schiet, bekijk je op het indrukwekkende 5,5 inch display met 4K resolutie, dat 4x scherper is dan een full-hd scherm. Kleuren spatten van je scherm af dankzij de HDR-technologie. Daarmee is het beeld nog helderder en zijn contrasten nog indrukwekkender.

Meer weten over de Xperia XZ Premium en de andere releases van Sony? Check het volledige artikel hier!