Hoe serveer je de perfecte hamburger? Het begint bij het broodje dat licht geroosterd is en daardoor ook lekker knapperig. Het belangrijkste ingrediënt: de burger. Een goede burger is donkerbruin gebakken, maar zeker niet aangebrand. Maar nog belangrijker: de burger heeft een stevige bite en bij de eerste hap proef je de volle smaak van het lekker sappige vlees. Heerlijk!
Benodigdheden:
Bereidingstijd: 10-15 minuten
Recept voor 1 persoon
Smokey paprika saus
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- ½ tomaat
- 2 tenen knoflook
- ½ ui
- 100 ml witte wijn
- 50 ml water
- zout en peper
Burger
- 170 gram gehakt
- 1 hamburgerbroodje
- 1 speklap
- 1 plakje kaas
- ¼ eetlepel mosterd Dijon
- 3 druppels Worcestershire saus
- 1 theelepel ketchup
- ½ tomaat
- 1 eetlepel mayonaise
- handjevol gemengde sla
Bereiding
Je begint met het bereiden van de smokey paprika saus.
1. Rooster de paprika en de uien in de oven of boven het vuur. Haal daarna het vel van de paprika af en doe dit in de pan met de gesneden tomaten, ui en knoflook.
2. Kook dit mengsel 5-7 minuten door tot het zacht is en voeg dan water en wijn toe. Met de staafmixer maak je er vervolgens een mooie gladde saus van.
Tijd om de burger te bereiden!
3. Meng het gehakt met de mosterd, ketchup en Worcestershire-saus en maak er vervolgens een mooie burger van.
4. Verhit de pan op een hoog vuur en laat de boter smelten. Als de pan goed warm is, voeg dan de burger én de speklap toe. Laat de burger en speklap 3 minuten bakken aan beide kanten. Ondertussen leg je het broodje in een voorverwarmde oven, om hem licht knapperig én warm te maken.
5. Leg de plak kaas op de burger en laat deze smelten.
6. Is de burger goed gaar? Tijd om de burger laag voor laag op te bouwen! Bestrijk het broodje met mayonaise en leg vervolgens sla erop. Paar schijfjes tomaat erbij en vervolgens de burger. Daarna een laagje smokey paprikasaus naar smaak met de speklap als finish.
Eet smakelijk!

Post Views:
362