Dierenliefhebber opgelet!

Zo houd je je huis fris & fruitig

Het is weer zo ver: dierendag! Vandaag geef je je hond, kat of ander huisdier een extra knuffel en iets écht lekkers te eten. Maar niemand wil dat het huis ruikt naar dierentuin. En al die haren, die wil je ook liever in toom houden. Met deze tips gaat jouw dierenvriend lekker z'n gang én blijft jouw huis lekker schoon.

MediaMarkt
04 oktober 2017

1

Haar verdwijnt...

…waar een steelstofzuiger verschijnt. Eerlijk is eerlijk, met een huisdier in huis zal jouw huis nooit hélemaal haarvrij zijn. Er moet immers ook geleefd worden, door je geliefde viervoeter én door jou. Met deze 7 deze tips kom je een heel eind; en is je huis niet alleen haarvrij, maar ruikt het ook lekker fris en zijn pootafdrukken verleden tijd.

Haal je een huisdier in huis, dan is dit zeker een van de grootste veranderingen: overal vind je haren. Eén keer per week een grote ronde stofzuigen is dus zeker niet meer genoeg. Het is namelijk het beste om je huis constant een beetje bij te houden en een aantal “maatregelen” te treffen om het jezelf makkelijk te maken, en natuurlijk ook zo comfortabel mogelijk te houden voor je hond. Hoe je dat het makkelijkst doet? Met de Dyson V7 Fluffy! Deze veelzijdige steelstofzuiger heeft diverse opzetstukken waardoor vuil in huis snel verdwijnt. Bovendien kun je een steelstofzuiger makkelijk omtoveren in een kruimeldief.

Heeft je huisdier vanmiddag een hele tijd op die ene stoel gezeten en krijg je vanavond bezoek? Haal het ergste vuil weg met de kruimeldief en wrijf er daarna met een droge rubberen handschoen overheen, want zo komen de laatste haren ook makkelijk los. Et voilà!

DYSON V7 Fluffy 419,- Bekijk in de shop
2

Harenborstel & kledingroller

Is je kat of konijn in de rui en heb je net haar hele vacht gekamd om de meeste haren weg te halen? Dan ben je zelf aan de beurt! Want een kambeurt geven zonder zelf helemaal onder de haren te zitten is onmogelijk. Daarom is de kledingroller je beste vriend. Of nouja, na je huisdier zelf, natuurlijk.

3

Handstoomreiniger

Een handstomer is ook een uitkomst: toch een (schattig) kwijlvlekje van je puppy op de bank? Met de Tefal DR8085 Access’ Steam stoom je niet alleen je kleding maar bijvoorbeeld ook gordijnen en meubels. Deze handstomer heeft ook een verschillende opzetstukken, waarmee je nog meer effect bereikt. In combinatie met de kledingborstel dringt de stoom nog dieper door in de vezels van de stof en worden zelfs de meest hardnekkige geurtjes.

TEFAL DR8085 Access' Steam 69,95 Bekijk in de shop
4

De juiste stofzuiger en dweil

De AEG VX7-2-CR-A en VX6-2-CR-A hebben een speciaal HEPA-filter én een opzetstuk waarmee je zelfs in de moeilijkste hoekjes schoonmaakt. Bovendien verwijderen de draaiende borstels en de turboborstel van deze stofzuiger dierenhaar moeiteloos, waardoor je vloeren en meubels in een handomdraai schoon zijn. De HEPA-filter maakt de stofzuiger bovendien ook geschikt voor mensen met allergieën (voor huisstofmijt, stof en andere allergenen).

Voor standaarddingen, zoals bijvoorbeeld de verdwaalde brokjes naast het hondenvoerbakje of het knaagdierenstrooisel dat je hamster of cavia uit zijn kooi op de vloer heeft gekregen,  is ook de robotstofzuiger ideaal. Als je wilt (en je de juiste robotstofzuiger hebt) kan dit volgens een schema. Dan ruimt hij automatisch voor je op en hoef je er zelf niet naar om te kijken. Plus, het is extra entertainment voor je huisdier!

Cat GIFs - Find & Share on GIPHY

Heb je een parket-, of  andere gladde vloer? Ga er nog snel even overheen met een dweil en je vloer blinkt weer als vanouds. Met een dweil haal je niet alleen de allerlaatste vuiltjes weg, maar met een regelmatige dweilsessie zorg je er ook voor dat je huis lekker fris blijft ruiken.

AEG VX7-2-CR-A 199,- Bekijk in de shop
5

Dekentje hier, dekentje daar

Als jouw hond net in de regen heeft gelopen en in de herfstbladeren heeft gerold, ruikt hij niet altijd even lekker; de uitdrukking “natte hond” komt nou eenmaal érgens vandaan. Gelukkig zijn er een aantal handige manieren om de ergste geuren te vermijden.

Investeer in dekens (véél dekens) waarmee je jouw hond zijn chillplek kan inrichten. Op de achterbank van de auto, maar ook op meerdere plekken in huis! En let erop dat stoffen manden wasbaar zijn. Zodra ze vies zijn (of wanneer je ze begint te ruiken), gooi je die dekens en kussens in de wasmachine.

Met deze AEG L7FE06ES heb je ze binnen een uur gewassen, en kun je op je smartphone precies zien hoe laat de was klaar is. Met een dekentje is jouw stoel of bank gered van een overschot aan haren en pootafdrukken, maar kan je harige vriend wel lekker naast je liggen!

Animals GIFs - Find & Share on GIPHY

AEG L7FE06ES 685,- Bekijk in de shop
6

Frisse lucht

Met een luchtreiniger haal je eventuele allergenen en geurtjes uit de lucht. Erg fijn als je hooikoorts hebt, omdat een luchtreiniger ook de pollen uit de lucht haalt. Deze apparaten zijn ook ideaal als je bezoek krijgt dat allergisch is voor hondenhaar, of als je je huis gewoon fris wilt houden. Als je écht op zoek bent naar een topklasse luchtreiniger, vanwege erge allergieën bijvoorbeeld, lees dan dit artikel over de luchtreinigers van Dyson.

In de zomer en ’s nachts kun je ook al je ramen eens opengooien om het hele huis te luchten. Houd je van groen? Dan is het ook nog een optie om (meerdere) luchtzuiverende planten zoals bijvoorbeeld een lepelplant, Aloë Vera of graslelie in huis te halen. Als je ze dichtbij de slaapplek van je hond zet, dan neutraliseren deze planten ook de geur.

DYSON Pure Hot+Cool Link Zilver Bekijk in de shop
7

Lekkere geurtjes

Behalve de lucht reinigen en ontdoen van ongewenste geurtjes, kun je je huis natuurlijk ook lekker laten ruiken met gewenste geuren! Bijvoorbeeld met geurstokjes, geurkaarsen of linnenspray. Zet om de geur te verspreiden een ventilator bij de geurstokjes neer. Dan ruikt de hele kamer fris!

DYSON AM06 Zwart/nikkel 265,- Bekijk in de shop