Vakantie-etiquette

Zo word je de voorbeeldige toerist

Nu het hoogzomer is, is het hoog tijd om de vakantie-etiquette weer eens op te rakelen. Van ramptoerist tot cultuursnob in 7 tips!

MediaMarkt
29 juli 2018

1

Wacht met claimen

Sta niet om 5 uur ’s nachts op om je handdoek op de strandstoel te leggen om deze te claimen, waarna je een paar uur weg bent. ‘Maar de Russen en Engelsen doen het ook!’ Ja, maar als zij van een brug springen, doe jij dat dan ook? Gedraag je.

2

Ballenknijper

Natuurlijk, je loopt kans op een trauma, maar overal is hulp voor. Wring je zelf dus toch maar in die ballenknijper als je aan de rand staat van dat Franse zwembad. Waarom? De Fransen claimen dat het hygiënischer is. Laat ze, je bent tenslotte te gast in hun land.

3

Eet een antipasti, primi piatti, secondi piatti, controni en dolci

De Italianen verwachten niet anders. Eén hoofdgerecht kennen ze niet. Als je niet wilt dat er een boze bejaarde oma uit de keuken komt met een deegroller, kun je maar beter alles slikken, letterlijk en figuurlijk. Heb je na afloop de smaak te pakken, dan is het goed om te weten dat er pastamachines zijn die de overheerlijke Italiaanse pasta perfect namaken.

PHILIPS Viva Collectio Pasta - & Noedelmaker HR2334/12 123,99 Bekijk in de shop
4

Lach niet zo dom

In Rusland lacht niemand. Een lach is hier een persoonlijk concept en alleen bestemd voor vrienden en familie. Een vriendelijke lach naar de buschauffeur zit er dus niet in. De Russen hebben niet voor niets het spreekwoord: ‘lachen zonder reden is het teken van een idioot’. Boze selfie maken? Check de Canon G7X Mark II met een draaibaar scherm.

CANON PowerShot G7X Mark II 479,- Bekijk in de shop
5

Niets is verkeerd

Niets is verkeerd, het is gewoon anders. Engelsen rijden aan de ANDERE kant van de weg, niet aan de VERKEERDE kant van de weg. En de siësta van Spanjaarden is niet luiheid, het is gewoon een andere manier van doen. Helaas is er weldegelijk zoiets als een VERKEERDE fooi, met ‘ik geef gewoon een ANDERE fooi’ kom je niet weg.

6

Spreek de taal

Mensen waarderen het als je in hun taal praat óf probeert te praten. Gaat het mis en plak je woorden aan elkaar die niets betekenen? Zolang je erom kan lachen, maakt dat niet uit (behalve als je in Rusland bent uiteraard). De Samsung Galaxy S9 helpt je alvast een handje, want met de camera van dit toestel kun je bordjes en menukaarten vertalen! Richt je camera erop en zie op je scherm de betekenis in de juiste, eh ANDERE, taal.

SAMSUNG Galaxy S9 64GB Dual-sim Zwart 599,- Bekijk in de shop
7

Kleed je goed

Bezoek je een oude kerk in Frankrijk of Italië? Hou rekening met de kleding. Concreet betekent dit: bedek je schouders en knieën en for the love of God, draag fatsoenlijke schoenen.