Gigagrooooot laptopbeeld

4 voordelen van een extra monitor

Het compacte formaat van een laptop is ideaal als je onderweg bent. Maar eerlijk is eerlijk: ga je er thuis mee aan de slag, dan is een laptopscherm eigenlijk altijd te klein. Hoe combineer je het beste van twee werelden? Koppel je laptop aan een externe monitor!

MediaMarkt
03 oktober 2017

1

Je wordt productiever

Hier gaat je baas blij mee zijn: hoe groter het externe beeldscherm, hoe productiever je wordt. Vooral omdat al je vensters vergroot worden en daardoor makkelijker af te lezen zijn. Maar op een groter scherm kun je ook meerdere vensters naast elkaar zetten. Handig, want terwijl je op de ene helft van je monitor een verslag uitwerkt, kun je op de andere helft informatie opzoeken. De toetsencombo Alt-Tab kun je voortaan gewoon vergeten.

Gratis tip: sleep Outlook naar het laptopscherm, zodat je ondertussen ook op de hoogte blijft van de laatste mails.

Is één extra monitor nog niet genoeg voor je, dan hoor je bij een select gezelschap: sommige mensen (waaronder Bill Gates himself) gebruiken zelfs een setup met drie monitoren: Gates gebruikt zijn linkerscherm voor Outlook, het middelste scherm voor zijn werkzaamheden, en de derde monitor voor de browser.

Grootste profiteurs:
 • De zzp’er
 • De thuiswerker
 • De hobbyist (programmeurs, schrijvers, etc.)

HP 22ES 149,- Bekijk in de shop
2

Beter beeld

Je was er zo trots op: de poster voor het jaarlijkse voetbaltoernooi met je vrienden. Urenlang heb je nagedacht over het design, dat je tot in de kleinste details hebt uitgewerkt. Maar toen je het liet afdrukken was grasgroen ineens veranderd in gifgroen. De oorzaak? Het goedkope scherm in je laptop!

Op de meeste laptopschermen worden lang niet alle kleuren goed weergegeven, waardoor ze verre van geschikt zijn voor grafisch werk. Nu horen we je denken: ‘Dat gaat knaken kosten’, maar dat dat lang niet altijd waar is, bewijst deze HP 24ES IPS-monitor.

Dit scherm is perfect voor iedereen die vaak bezig is met grafisch design of fotografie, want dankzij de ips-technologie zijn de kleuren levensecht. Maar dat is nog niet alles, want IPS zorgt er ook voor dat de kijkhoeken optimaal zijn. Of je nu ligt, hangt of ondersteboven voor je scherm zit, vanuit alle hoeken kun je het scherm perfect bekijken. Maar je kunt ook je collega’s makkelijk een preview showen van de video die je net hebt gerenderd. Of geniet thuis gewoon van je favoriete serie op een goed scherm.

Bijkomend voordeel van dit scherm is dat het ontspiegeld is, waardoor reflecties tot het verleden horen. De meeste schermen zijn namelijk afgewerkt met een glanzende coating. Daardoor spatten de kleuren van het scherm, maar werkt het tegelijkertijd als een spiegel. Niet alleen zie je alles op je scherm, maar ook wat er achter je gebeurt, zoals mensen die langslopen, de zon, maar ook (de horror!) tl-balken die reflecteren in je scherm. Gelukkig heb je daar met de HP24ES geen last van!

Grootste profiteurs:
 • De gamer
 • De filmfanaat
 • De grafisch ontwerper

3

Vergaderingen en presentaties

Geef je vaak presentaties aan kleine groepen? Dan is een externe monitor echt een uitkomst. Niet alleen bespaar je flink wat geld op de aanschafkosten van een prijzige beamer, maar iedereen kan ook moeiteloos meekijken. Hierbij geldt wel: hoe groter het schermdiagonaal, hoe beter!

Wij tippen de randloze HP ENVY 27S, een monitor met een diagonaal van 27 inch die ook nog eens enorm makkelijk in gebruik is.

Koppel het scherm aan je laptop, geef in de beeldscherminstellingen van Windows 10 aan dat je het beeld wilt dupliceren en start je presentatie.

Ook is een externe monitor perfect voor videoconferenties. Zet Skype aan de linkerzijde van het scherm, zet rechts de presentatie open en op je laptop maak je vervolgens aantekeningen van het gesprek. Ideaal!

Grootste profiteurs:
 • De zakenman en zakenvrouw
 • Teams

HP ENVY 27S 506,99 Bekijk in de shop
4

Blijf verbonden

Natuurlijk ben je niet de hele dag productief. Soms wil je ook tijdens werktijd checken waar je vrienden mee bezig zijn. Maar niet op je mobiele telefoon! Zet op het laptopscherm je e-mail, Instagram, Twitter en Facebook-account open, terwijl je op het externe scherm gewoon verder werkt.

Maar gebruik je social media juist om in contact te blijven met je klanten? Ook dan is een tweede scherm enorm handig: bijvoorbeeld om snel te reageren op vragen via Twitter. Terwijl je de vragen afhandelt, kun je ondertussen ook door blijven werken op je tweede scherm. Multitasking was nog nooit zo makkelijk!

Grootste profiteurs:
 • De student
 • De zzp’er
 • Wie niet eigenlijk???

Alle voordelen zijn maar van één ding afhankelijk: heb je een kwalitatief goede externe monitor? Om je op weg te helpen, hebben wij alvast een selectie gemaakt.

HP 27ER 199,- Bekijk in de shop