Welke monitor past bij jou?

Alle opties op een rij

Van de gamer tot de zakenman: elk type gebruiker heeft zijn eigen eisen als het gaat om monitoren. En er is heel wat keuze! We vertellen je welke soorten monitoren er zijn én noemen de toppers per categorie.

1

Full HD monitor

Tegenwoordig ligt de standaard hoog bij monitoren. Zo biedt een gemiddelde Full HD monitor al scherp beeld met levendige kleuren. De HP 27FW is één van de beste beeldschermen in deze categorie. Met levendige beelden, een randloos design, een verversingssnelheid van 75Hz én een reactietijd van 5 ms zorgt deze 27 inch monitor voor indrukwekkende prestaties. Dankzij IPS-technologie komen alle kleuren bovendien natuurgetrouw over.

Bekijk ook eens deze Full HD monitoren:

HP 27FW 199,- Bekijk in de shop
2

Gaming monitor

Voor gamers telt elke fractie van een seconde. Er is dan ook niets zo belangrijk als de reactietijd. De Acer Nitro VG270BMIIX gaming monitor beschikt over een reactietijd van slechts 1 ms. Met een verversingssnelheid van 75 Hertz lopen alle shooters vloeiend (veel andere monitoren hebben 60 Hertz), omdat je meer frames krijgt gepresenteerd. De monitor is daarnaast voorzien van FreeSync, waardoor de beelden op het scherm gelijk lopen met je videokaart.

Ook als je bezig bent met een marathonpotje biedt deze monitor uitkomst: dankzij BlueLightShield- en Flicker-less technologie wordt het schadelijke blauwe licht gefilterd, waardoor je ogen meer rust krijgen.

Check ook eens deze gaming monitoren:

Meer weten? Check dan onze adviespagina over monitoren.

ACER Nitro VG270BMIIX Bekijk in de shop
3

Quad HD monitor

QUAD HD (QHD) heeft een resolutie van 2560 x 1440 pixels en biedt daarmee meer werkruimte dan een Full HD monitor. Superhandig als je voor school of werk graag met meerdere vensters naast elkaar in de weer bent. QHD is ook ideaal voor filmliefhebbers die zo nu en dan een film willen kijken op hun monitor. De HP Pavilion 27Q van 27 inch laat zien wat een QHD-monitor in huis heeft.  Deze monitor is perfect voor kantoorwerkzaamheden én meeslepende media-ervaringen!

 

Bekijk ook eens deze Quad HD monitor:

HP Pavilion 27Q 329,- Bekijk in de shop
4

4K Ultra HD monitor

Voor sommige gebruikers is scherp niet scherp genoeg. Zeker gamers, filmfanaten en grafische vormgevers zijn gebaat bij de superhoge resolutie van een 4K-scherm. Zorg voor een scherm van minstens 27 inch, zodat je geniet van haarscherp beeld dat niet te klein wordt gepresenteerd.

De LG 27UK850 is zo’n 27 inch monitor, die bovendien uitgerust is met een hoogwaardig ips-paneel voor een grote kijkhoek en levensechte kleuren. Met 10 bit HDR kan het scherm 1 miljard kleuren presenteren. Deze kleuren zijn dankzij een helderheid van 350 cd/m2 bovendien bijzonder fel.

Bekijk ook eens deze 4K Ultra HD monitor:

LG 27UK850 549,- Bekijk in de shop
5

UltraWide monitor

Met een UltraWide monitor heb je een beeldverhouding van 21:9 (ter vergelijking: een standaard monitor heeft 16:9). Een UltraWide model biedt nóg meer werkruimte dan een QHD scherm. Check zeker de LG 38WK95C eens, want deze monitor is niet alleen UltraWide, maar ook nog eens gebogen! Dit UltraWide curved-scherm van 37.5 inch is de natte droom van elke gamer en filmfan. Doordat je daadwerkelijk wordt omringd door je media, zit je er letterlijk middenin. Hierdoor wordt je game of film supermeeslepend. Dankzij IPS-technologie zien de kleuren er bovendien levensecht uit vanuit alle hoeken.

Bekijk ook eens deze UltraWide monitoren:

LG 38WK95C-W Bekijk in de shop